Seuran säännöt
TANSSIDANS RY:N SÄÄNNÖT
1. NIMI, KOTIPAIKKA, PERUSTAMISAIKA JA KIELI
Yhdistyksen nimi on TanssiDans r.y. ja sen kotipaikka on Kirkkonummi. Yhdistys on perustettu 1998 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimeä seura. Seuran kieli on suomi.
2. SEURAN TARKOITUS
Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaa ja erityisesti tanssiharrastusta, tanssiurheilua, tanssiurheiluvalmentajien ja -tuomareiden lajitaidon ja -tiedon tason ylläpitämistä ja kehittämistä sekä kehittää ja lisätä lasten ja nuorison tanssiurheilua ja -harrastusta.
3. TARKOITUKSEN TOTEUTTAMINEN
Tarjoamalla jäsenilleen:
Toimintansa tukemiseksi seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä sekä hankkia varoja järjestäen huvi- ja tanssitilaisuuksia, keräyksiä ja arpajaisia, omistaen ja ylläpitäen urheilulaitoksia, harjoittaen kustannus- ja monistustoimintaa, majoitus- ja ravitsemusliikettä ja bingotoimintaa sekä välittäen jäsenilleen voittoa tavoittelematta urheiluvälineitä ja -asusteita.
4. SEURAN JÄSENYYDET
Seura kuuluu syyskokouksensa 3/4 äänioikeutetun enemmistön määräämään kotimaiseen, aatteellisen toiminta-alueensa mukaiseen kansalliseen lajiliittoon. Seura voi kuulua muihinkin sen toimintaa hyödyttäviin koti- ja ulkomaisiin järjestöihin, joihin liittymisestä on päätetty samalla tavalla. Seura noudattaa niiden järjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.
5. SEURAN JÄSENET
Seuran varsinaiset ja kannattajajäsenet hyväksyy hallitus. Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. Kannattajajäseneksi voi hallitus hyväksyä yksityisen henkilön, oikeustoimikelpoisen yhteisön tai säätiön, joka maksaa kannattajajäsenmaksun. Kannattajajäsenellä on seuran kokouksissa paikallaolo- ja puheoikeus, muttei äänioikeutta. Kunniajäseneksi voi seuran kokous kutsua sen hallituksen esittämän ansioituneen ja arvostetun henkilön. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen. Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on toiminut seuran puheenjohtajana tai hallituksen jäsenen tehtävissä erityisen ansiokkaasti. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.
Varsinaisilta jäseniltä perittävän jäsenmaksu ja kannattajajäseniltä perittävän kannattajajäsenmaksun suuruudesta päättää syyskokous. Samassa taloudessa asuville jäsenille voidaan määrätä yhteinen perhejäsenmaksu. Kunniajäseneltä ja kunniapuheenjohtajalta ei peritä jäsenmaksua.
Seura pitää lain mukaista jäsenrekisteriä. Jäsenrekisterissä olevia tietoja ei saa luovuttaa ulkopuolisille lukuun ottamatta viranomaisia ja järjestöjä, joihin seura kuuluu.
6. JÄSENEN EROAMINEN
Jäsen katsotaan eronneeksi seurasta, kun hän on jättänyt jäsenmaksunsa suorittamatta ½ vuoden ajalta sen erääntymisestä lukien. Jäsen, joka itse haluaa erota seurasta, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen seuran hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, tai ilmoittakoon asian seuran kokouksessa asian merkitsemiseksi pöytäkirjaan. Eron katsotaan syntyneen heti, kun asiasta on ilmoitettu.
7. JÄSENEN EROTTAMINEN JA MUUT KURINPITOTOIMET
Hallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta, muuten ei täytä näiden sääntöjen mukaisia velvollisuuksiaan, toimii vastoin seuran tarkoitusta tai toimii törkeästi vastoin urheilun eettisiä periaatteita. Urheilun eettisten periaatteiden vastaista toimintaa on:
Urheilulle vieraiden aineiden käyttö
Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, joista kevätkokous on maalis- toukokuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Seuran hallitus määrää paikan ja ajankohdan. Kutsu varsinaiseen ja ylimääräiseen seuran kokoukseen on julkaistava vähintään 20 päivää ennen kokousta lähettämällä kokouskutsu jäsenen ilmoittamaan sähköpostiin tai seuran virallisilla kotisivuilla olevilla ilmoituksilla
10. VARSINAISISSA KOKOUKSISSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT
Asioista, jotka jäsenet haluavat kevät- tai syyskokouksen käsiteltäviksi, on annettava kirjallinen esitys seuran hallitukselle viimeistään 14 päivää ennen kokouksen ajankohtaa.
11. SEURAN YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS
Seuran ylimääräinen kokous pidetään hallituksen niin päättäessä, tai mikäli vähintään 1/10 kaikista äänioikeutetuista jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii. Ylimääräinen kokous on kutsuttava koolle vähintään 2 kk:n kuluessa siitä, kun vaatimus siitä on hallituksen tietoon saatettu. Kutsussa ylimääräiseen kokoukseen on mainittava syy koollekutsumiseen.
12. PÖYTÄKIRJAT
Seuran kokouksissa on pidettävä pöytäkirjaa. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin on allekirjoitettava pöytäkirja. Seuran kokousten pöytäkirjat hyväksyvät kokousten valitsemat pöytäkirjan tarkastajat; hallituksen tai toimikuntien pöytäkirjat tarkastetaan ao. elimen kokouksissa. Pöytäkirjat on toiminnantarkastajan sitä vaatiessa esitettävä viipymättä.
13. ÄÄNESTYSMENETTELY
Kokouksissa asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänestystuloksen ollessa henkilövaaleissa tasan ratkaisee arpa, ja muissa asioissa puheenjohtajan ääni. Suljettua äänestystapaa käytetään henkilövaaleissa jo yhdenkin äänioikeutetun sitä esittäessä; muissa asioissa esitystä on lisäksi kannatettava. Jokaisella seuran viisitoista vuotta täyttäneellä varsinaisella jäsenellä on yksi ääni seuran kokouksissa. Valtakirjalla äänioikeutta ei voida siirtää kenellekään.
14. SEURAN HALLITUS
Seuraa johtaa sen syyskokouksen valitsema hallitus, joka vastaa ja huolehtii sen talouden ja omaisuuden hoidosta ja toiminnasta. Hallitukseen kuuluu yhdeksi toimintavuodeksi valittu puheenjohtaja sekä kahdeksi toimintavuodeksi valitut 4-8 varsinaista jäsentä ja lisäksi haluttaessa varajäsenet. Puolet hallituksen jäsenistä on vuosittain erovuorossa.
Hallitus jakaa sille kuuluvat tehtävät järjestäytymiskokouksessaan. Hallitus nimeää keskuudestaan varapuheenjohtajan vuodeksi kerrallaan ja voi lisäksi valita tarpeelliset toimihenkilöt hallituksen ulkopuolelta. Hallitus on päätösvaltainen kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet sen jäsenistä osallistuvat kokoukseen. Hallituksen kokoukseen voi osallistua myös sähköisesti olematta paikalla fyysisesti.
15. TOIMINTA- JA TILIVUOSI
Seuran toiminta- ja tilivuosi on kalenterivuosi. Hallituksen tehtävänä on toimittaa tilinpäätökset toiminnantarkastajalle vähintään yhtä kuukautta ennen kevätkokousta.
16. NIMEN KIRJOITUS
Seuran nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja kaksi yhdessä. Hallitus voi myöntää hallituksen jäsenille oikeuden seuran nimen kirjoittamiseen yksin.
17. SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN
Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää seuran varsinainen kokous. Päätös pätee, kun vähintään 3/4 annetuista äänistä sitä kannattaa. Kokouskutsussa on oltava maininta sääntömuutosesityksestä.
18. SEURAN PURKAMINEN
Seuran purkamisesta päättää seuran kokous. Päätös pätee, kun 3/4 annetuista äänistä osallistujista sitä kannattaa. Kokouskutsussa on oltava mainita seuran purkamisesta. Purkamista koskevassa kokouksessa on myös päätettävä mille yleishyödylliselle oikeuskelpoiselle yhteisölle seuran varat on siirrettävä.
19. MUUT ASIAT
Niissä asioissa, joista näissä säännöissä ei ole mainintaa, noudatetaan kulloinkin voimassa olevia yhdistyksiä ja niiden toimintaa koskevia lakeja ja asetuksia.
Viimeisimmät kommentit