Huippu-urheilun tähtimerkki

 

 

 

 

TanssiDans on tehnyt historiaa saavuttamalla ensimmäisenä urheiluseurana Kirkkonummella kaikki kolme Olympiakomitean myöntämää Tähtimerkkiä. Tämän lisäksi TanssiDans on myös nyt Suomen ensimmäinen Tanssiurheiluliiton seura, jolla on nämä kaikki kolme Tähtiseuramerkkiä: Huippu-urheilun, lasten ja nuorten sekä aikuisten.

Suomen Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaaran luovuttaessa merkkiä TanssiDansille korosti hän puheessaan tämän asian merkityksellisyyttä ja kertoi, että Suomessa on noin 14000 urheiluseuraa, joista 12 on nyt saavuttanut tämän Huippu-urheilun Tähtiseuramerkin. TanssiDansin saavutus on merkittävä ja kunnioitettava, ei vain seuralle itselleen, vaan täten myös koko Suomen Tanssiurheiluliitolle. Tanssiurheiluliitto on nyt seitsemäs lähes sadasta Olympiakomitean alaisesta lajiliitosta, jonka jäsenseuralla on tämä arvostettu status. Huippu-urheilun Tähtiseuraohjelma on yksi Tanssiurheiluliiton merkittävimmistä ja pitkäkestoisimmista kehittämisohjelmista. Ohjelman rakentaminen ja valmistelu kesti reilut neljä vuotta, ja se toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Olympiakomitean asiantuntijoiden ja sidosryhmien, muiden lajiliittojen sekä liiton oman Huippu-urheiluvaliokunnan, valmentajien ja jäsenseurojen kanssa.

Erityinen kiitos kuuluu TanssiDansin puheenjohtaja Harri Antikaiselle, joka oli aloitteellinen hankkeen käynnistämisessä. Huippu-urheilun Tähtiseuramerkin historiallinen saavutus osoittaa seuran vahvaa sitoutumista laadukkaaseen ja monipuoliseen toimintaan kaikki seuran jäsenet huomioiden.

Katriina Lahti, Tanssiurheiluliiton seurakehittäjä

Lue lisää Kirkkonummen Sanomista